Last van vastlopers? Loop (leest) u maar even mee…

In mijn vorige blog kon je lezen hoe je naar resultaat kunt werken met je doel in zicht en hoe je aan de hand van een stappenplan daar naar toe komt. Een goed streven toch? Maar vandaag moet ik kleur bekennen… ik ga je namelijk vertellen dat je, ook al heb je je doel gesteld, je nog steeds kunt vastlopen in de uitvoering. En ja, dat weet ik uit eigen ervaring en ik heb dat nog steeds wel eens.

Je weet wel, van die momenten…

Er zijn namelijk weleens van die momenten dat ik bijvoorbeeld geen inspiratie heb of mijn onzekerheden me genadeloos in de weg zitten. Ik wil dan het allerliefst die stap gewoon uitstellen. Gewoon doen of het er lekker niet is, even niet bedenken dat je als ondernemer juist uit je comfort zone hoort te gaan.

Frustratie

Maar het kan ook de andere kant op, dan werkt het voor mij als een rode lap op een stier. Ik vind dan dat ik niet moet piepen en gewoon door moet zetten en dan focus ik me helemaal scheel op die actie. Ik kan er zelfs van wakker liggen, want waarom kan ik niets verzinnen of ben ik nooit tevreden met het resultaat? Wat moet ik doen om het wel voor elkaar te krijgen? Waarom heb ik het gevoel dat ik maar in een kringetje blijf draaien?

Gevolg

Het gevolg hiervan was voorheen dat ik zo behoorlijk gefrustreerd raakte en het gevoel had dat ik er niet meer helder over na kon denken. Het resultaat bleef uit en dus haalde ik mijn doel niet of pas veel later dan ik wilde. Zo heb ik regelmatig geworsteld met het gevoel dat ik persé resultaat moest halen en dat dan ook alles perfect moest zijn.

Beweging

Zo af en toe komen die gevoelens weer opborrelen, maar gelukkig weet ik nu (meestal) hoe ik hier mee om moet gaan. Ik heb ontdekt dat oeverloos blijven proberen helemaal geen zin heeft. Als ik geen inspiratie heb of last heb van mijn onzekerheden kan ik veel beter het even los laten en in beweging komen! Iets doen waardoor de creativiteit weer gaat stromen. Iets doen waardoor ik me besef dat ik het best WEL kan.

Doen

Doen

Dus als ik in de gaten krijg dat ik weer frustratiegevoelens krijg ga ik iets DOEN. Het maakt niet zoveel uit wat ik doe; naar een netwerkbijeenkomst, zelf iets organiseren, wandelen, shoppen, koffie drinken, dingen doen!

DOEN is voor mij het sleutelwoord, want door contact met anderen of in een andere omgeving zijn zorgt voor nieuwe inspiratie en ik kan mijn onzekerheid toetsen. Wel met een opgedirkte mindset uiteraard, anders kan ik me ’s ochtends beter nog een keer omdraaien.

Hartelijke groet,

Handtekening CB

Gratis Stappenplan Training

Wil jij aan de slag met je stappenplan en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken of wil je een stok achter de deur om die eerste stap te zetten? Kom dan naar de GRATIS Stappenplan Training voor ondernemers die op (bijna) iedere woensdag van 10.00 tot 12.30 uur in Harderwijk plaatsvindt. Maar let op: dit is echt alleen voor ondernemers die ook echt stappen willen zetten! Die ook daadwerkelijk resultaten in hun bedrijf willen gaan behalen!

P.S. Deel dit artikel alsjeblieft met andere ondernemers, via de knoppen voor Twitter, Facebook, Google en andere sociale media. Zo kunnen ook de mensen in jouw netwerk hun bijdrage leveren of baat hebben bij de antwoorden van anderen.
Delen is vermenigvuldigen.